Sider

Andst.info-mail


Få mail når der er nyheder og aviser klar - her på Andst.info

(Afmeld)

Andst Fotoalbum

Kategorier

Indlægsarkiv

Velkommen

Velkommen til Andst og omegn

Vi der bor her mener, at vores lokalområde har alt hvad der skal til for at danne ramme om et godt liv, og så en hel del til. Vi er alligevel altid åbne for nye ideer.

Først lige et par facts om Andst

 • Andst består af St. Andst, Andst Station, Gamst, Gejsing, Glibstrup, Lille Andst og Roved – du kan se et kort over området her
 • Vi er ca. 1500 mennesker fordelt på ca. 650 husstande, når vi tager hele omegnen med.
 • Vi har vor egen børnehave med plads til ca. 60 børn – og selvfølgelig også nogle gode dagplejemødre indtil børnene er børnehaveklare.
 • Vi har en Folkeskole, hvor der er ca. 160 elever fra børnehaveklasse til og med 7. klasse + Skole Fritids Ordning.
 • Vi har busforbindelse til det halve kongerige eller i hvert fald til Kolding og Vejen – og derved også let adgang til tog i Lunderskov og Vejen
 • Vi har egen idrætshal og et dejligt idrætsanlæg (hvor vi hvert år holder verdens bedste byfest).
 • Vi har mange ildsjæle og et rigt foreningsliv
 • Vi har verdens bedste Høker (med posthus, apotek og blomsterbutik) – der kun har lukket 2-3 dage om året. Og hun har tilladelse til det, – tror vi nok!
 • Vi har – !!! – ja, vi kunne blive ved, men vil ikke forstyrre dig/jer med mere lige nu, så spørg bare løs, når du møder os.

Velkommen til Andst

Kunne du tænke dig at flytte hertil – se mere på www.BoiAndst.dk

6 comments to Velkommen

 • Martin Haubro Jensen

  Jeg håber nogen kan hjælpe mig jeg søger oplysninger om en tidligere sognepræst ved Andst kirke han hedder Christen Sørensen Birkeland og kommer til Andst i 1945 fra Vesterbølle og ifølge kirkebøgerne så optræder han stadig ved kirkelige handlinger frem til 1965 (hvor han godtnok betegnes som værende forhenværende sognepræst)
  Hvor er han eventuelt begravet og hvad med hans kone dør hun i Andst eller hvad ?
  håber nogen kan finde oplysninger…

 • Arne Holm-Hansen

  Jeg har et gammelt fotografi, som forestiller skuespillere på scenen ved en dilettantforestilling. Det har formentlig været i Store Andst, måske i et forsamlingshus. På billedet ses min far som én af skuespillerne. Han var Jørgen Hansen, og vi boede på “Damhus”, adressen hedder vist Koldingvej nu. De andre skuespillere kender jeg ikke, måske er der nogen, som vil kunne genkende dem.
  Jeg ved ikke, hvornår billedet er taget, men jeg vil gætte på, at det kan være taget efter krigen, måske i tiden mellem 1946 og 1950.
  Billedet er i størrelse 11 x 16 cm.
  Måske vil kopi af billedet have interesse for Store Andst lokalhistoriske arkiv eller andre.
  Med venlig hilsen
  Arne Holm-Hansen
  Auning

 • Torben Schössow

  Jeg søger billeder fra og omkring Andst Kro i slutningen af 50’erne og frem til omkring 1970. Alt omkring kroen i denne periode har interesse..

 • Hanne Franck

  Jeg er interesseret i at vide, om / hvor der findes et Lokalhistorisk Arkiv, som ligger inde med materiale om bl. Gejsing og Gejsing Skole.
  Min mor er født 1924 i Gejsing, datter af Marie og Johannes Bendixen.
  Jeg har to skolebilleder af elever m. lærer bl. Dons. Det ville være interessant om nogen kan sætte navn på de forskellige. På det ene er min mors ældste søster på. Jeg håber en ” i den anden ende” her kan hjælpe mig videre.
  Venlig hilsen fra Hanne Franck
  Havrevænget 12, 6100 Haderslev
  tlf. 74530819 mobil 4055 50 89

  • AndstInfoAdmin

   Hej Hanne Franck
   Vi har en ugeavis her i Andst, hvor vi kan bringe de skolebilleder du har, og få tilbagemeldinger fra folk der kan sætte navne på. Og ellers ligger Andst-områdets – og dermed Gejsings – lokalhistoriske materiale godt gemt på lokalhistorisk arkiv i Vejen – så hvis man har tiden og tålmodigheden kan man sikkert godt få lov at grave videre dér.
   Men vend endelig tilbage til avisen@andstavisen.dk ang. dine fotos – så kan vi i hvert fald hjælpe med dén del.

   Mange venlige hilsener
   Mona Ammitzbøll
   Andst Avisen/Andst.info

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>