Sider

Andst.info-mail


Få mail når der er nyheder og aviser klar - her på Andst.info

(Afmeld)

Andst Fotoalbum

Kategorier

Indlægsarkiv

Andst.Info-Mail

Andst.info er udstyret med en professionel mail-tjeneste, der automatisk sender besked ud til de tilmeldte, hvis der er kommet nyt indlæg på siden det seneste døgn.

Mails udsendes i givet fald kl. 8 om morgenen. Derfor får du også vores ugentlige Andst Avisen via denne mail mandag morgen.

Du kan se mail’en i din internetbrowser – hvis du har slået billedvisning fra i din mailboks – og er du på Facebook, kan du dele mail’en med vennerne.

Trods professionelt system, betyder kampen mod spam, at ønskede mails alligevel nogle gange ikke kommer frem. Hertil kan man som tilmeldt gøre et par kneb.

1. tjek spam-mappen (ex. i gmail og hotmail) – ligger din andst.info-mail dér, kan du angive den som “ikke-spam”

2. sæt vores mailtjeneste-adresse i din liste over kontaktpersoner: mailtjeneste@andst.info

Med venlig hilsen

Andst Avisen – Andst.info

Se også Avismail med ansigtsløftning

8 comments to Andst.Info-Mail

 • Inge Langeskov-Nielsen

  Velkommen til jeres nye redaktør. Jeg er den flittige læser af Andst Avisen, selvom jeg bor i Stensved – 8 km udenfor Vordingborg i Sydsjælland. Min mor, Clara Ebbesen, senere gift Nielsen, blev født i Gamst og voksede op der. Mine morbrødre var Vilmar og Arne Ebbesen, som havde en maskinstation i St. Andst. Men den generation er væk nu. Min mor døde for 1½ år siden som 95 årig. Jeg har stadig fætre og kusiner i nærheden af Andst. Så når jeg er på besøg hos familien, kører jeg altid en tur rundt i Andst og er altid på familiens grave i Andst. – Jeg kunne rigtigt godt tænke mig, hvis I kunne fortælle en historie engang imellem fra tidligere tid i Andst. I kunne måske også vise et gammelt billede engang imellem. Har Andst kirke gamle konfirmationsbilleder – kunne det ældst f.eks. vises og med en kommentar til det. Når jeg ser billedet fra Gamst søenge mindes jeg min mor fortælle om, da hun var lille og hun i engene forsøgte at fange en stork, som selvfølgelig spankulerede derfra, når hun forsøgte det. Jeg mangler et lokalhistorisk arkiv i jeres nærhed, som man kunne kontakte for aflevering af gamle billeder og for et besøg, for at se gamle billeder. For de må da findes i nærheden af jer. Kan nogen hjælpe? Jeg håber I vil bevare jeres lille avis, for vi er flere der læser den, end I vist tror 🙂 Varme hilsner fra Inge

 • niels kristian sørensen

  Hej
  Jeg har med stor fornøjelse læst “fra bondesamfund til bosamfund i landsbyen Andst”
  Jeg husker alle de omtalte personer (pånær guldsmeden, der må være kommet efter at jeg forlod Andst i 1959)
  Jeg har desværre mistet min udskrift, og kan ikke finde, hvorfra jeg downloadede den. (er linket lukket)
  Kan I hjælpe mig.

  mvh

  Niels Kristian Sørensen
  Veldsparken 78
  8830 Tjele

 • Uwe Petersen

  Har som tidligere Andst-borger i 60’erne på jeres hjemmeside via linket til lidt Andst-historie, læst de forsk. udmærkede historiske indlæg om det datidige Andst og i denne forbindelse ledt efter oplysninger/materiale om tidligere praktiserende læger i St. Andst, men desværre forgæves.
  I min søgen, er jeg tilfældigt stødt på et par læger fra 20’erne og 30’erne, men det undrer mig, at jeg intet har kunnet finde om de sidst praktiserende læger fra 50’erne og 60’erne i St. Andst.
  Da lægeservice jo gennem flere generationer har været en vigtig del af kulturlivet i Andst’s historie, bedes “Andst.info.dk” venligst oplyse mig om, hvorvidt der findes en kronologisk oversigt over navne på læger, der gennem tiden har praktiseret i St. Andst?
  Med venlig hilsen
  Uwe Petersen

 • Vagn Leerskov

  Bedes videresendt til Hans Winther.

  Har lige læst:
  Langs livets landevej i 50erne og 60erne – fra bondesamfund til bosamfund i landsbyen Andst. Erindret og fortalt af Hans Winther.

  Fantastisk velskrevet med en billedhukommelse ud over det sædvanlige, krydret med fine detaljer og en passende mængde fint antydet humor.

  For mig var beretningen – de første 10 år i hvert fald – et tilbageblik til en tid, jeg ikke troede, jeg havde så mange minder om.

  Men al den “namedropping”, der er i beretningen giver alligevel næring til hukommelsen. Løvenham, Benetsen, Birkeland, List og mange, mange andre.

  Men naturligvis også Winter, her husker jeg naturligvis Smeden, men også sønnen Marius, som jeg mødte når jeg måtte vente på, at de plovjern, jeg kom cyklende med på bagagebæreren skulle skærpes, før jeg kunne drage sydover igen.

  Den røgfyldte stemning i smedjen, de dybe klonk, når hammeren ramte jernet, det svage lys med kun det glødende jern som et fascinerende centrum.

  Jeg kom fra ”Udkants-Andst”, eller nærmere betegnet Lille Andst, er årgang 1940, og vokset op ved Kongeåens bred, ganske tæt på grænsen til Vamdrup sogn. Gik de første år i Lille Andst skole, med to klasser – den lille og et par år også i den store.

  Kontakten til Store Andst var begrænset for mit vedkommende. Jeg var ulveunge og en kort tid spejder (i den gamle skole overfor kirken).

  Kom i kirken, hvor jeg også blev både døbt og konfirmeret. Gik til gymnastik i forsamlingshuset – jeg brød mig ikke om den ramme lugt af sved i de kolde omgivelser.

  Sjovere var det, når foreningerne holdt juletræsfest, – jeg tror det var Husmandsforeningens 4.de juledag. Vi havde også det såkaldte 4H samarbejde, som gerne skulle virke opdragende på landboungdommen.

  Men jeg kom aldrig tæt på livet i Store Andst. Min fortsatte skolegang blev i Vamdrup Private Realskole, senere Kolding Gymnasium og endnu senere – i 1960 – København.

  Resten er historie, jeg er dog kommet i sognet og har fortsat en bror, der bor ganske tæt på ”city”.

  Har ind i mellem også læst dine medrivende beretninger af historisk karakter fra lokalområdet, hver gang med stor begejstring.

  Med venlig hilsen
  Vagn Leerskov

 • Torben Schössow

  hej Andst avisen……
  jeg var inde på siden om St. Andst, da jeg faldt over en dejlig beretning om Andst igennem tiderne….den er skrevet af Hans Winther….jeg har prøvet at finde Hans Winther, men uden hjælp…..nu fandt jeg så ud af, at han skulle være i bestyrelsen for Andst avis……..jeg læste med stor interesse og fornøjelse hans beretning om Andst…
  jeg hedder Kim Meier, og bor i Spanien……Min far hed Karl Meier, og hans barndomshjem var på Markdannersvej nr ? – lige overfor Smed List….min farbroder, Søren Meier, boede der, sammen med min bedstemor, Bothilde Meier…de er alle døde nu…lige så Barber Thomsen, hvis hustru, Anna, var min fars søster….
  jeg var i St. Andst for nogle år siden, fordi jeg ville besøge byen, og den eneste der var tilbage : Sonja på Andst kro….men ak, kroen var lukket, og Sonja død….jeg sad i min bil, og græd lige så stille…jeg havde intet tilbage i Andst, udover nogle grave og en masse minder…
  jeg læste din beretning, og skuede tilbage, så langt jeg kunne huske…det var ikke så tit jeg var på besøg i St. Andst – min far flyttede i en tidlig alder til København, og boede der altid…men jeg var på feriebesøg i St. Andst næsten hver sommer….
  jeg kan ikke helt regne ud, Hans, hvor gammel du er, men mon ikke du er nogle år ældre en jeg…jeg er født i 1954…..hvis du vil, må du meget gerne skrive til min mail.add. som er : kmspania@gmai.com….
  med mange venlige hilsner, og tak igen for beretningen. Kim Meier…

  Hej Kim
  Jeg var feriebarn på Andst Kro og er født 1953.
  Søren Meier var en god ven af huset og kørte mig tit på
  sin motorcykel rundt i Sønderjylland. Jeg kan huske at
  han havde en pistol i skuffen og Botilde kan jeg også svagt
  huske. Nu er kroen revet helt ned og et fragment hænger
  på min væg i Berlin. Barber Thomsen er jeg også blevet
  klippet hos og jeg husker når man sad på brættet på armlænet
  og kiggede på hans flasker med Esprit de Valdemar….
  Har du erindringer om de andre børn i byen ??? F.eks
  mine fætre Rasmus og Thorkild fra kroen, Jens fra Brugsen,
  Tommy fra gejsingvej, Hanne Fallesen og Jytte vognmand’s
  Nu er byen meget stille, ringridderne forlængst væk og
  den sidste butik er sat til salg…udkantsdanmark hedder det…
  mvh
  Torben Schössow

 • Asger K. Hansen

  Fra Fællesbestyrelsen ved: ABC – Andst Børnecenter.
  Besøg os på:
  https://www.facebook.com/pages/ABC-Andst-B%C3%B8rnecenter/214783928682284?fref=ts
  og se hvordan byggeriet skrider frem. Læg evt. kommentar eller billeder ind..
  Hilsen Asger.

 • Hej
  Er det muligt at der er nogen der kan hjælpe med en familie der for 100 år siden boede i Andst,
  Det drejer sig om Anton Elias Toft, og hans søskende Aage og Margrethe.
  Jeg ligger inde med en fotomappe som vi har arvet af Anton Toft, og jeg kan se at der er en stor del billeder af noget familie i USA.
  Ved I noget om en Toft familie var rejst til USA.
  På min hjemmeside kan I se Anton Toft.
  http://www.steenroed.dk/136.htm

  med venlig hilsen

  Steen Thoustrup

 • kim meier

  hej Andst avisen……

  jeg var inde på siden om St. Andst, da jeg faldt over en dejlig beretning om Andst igennem tiderne….den er skrevet af Hans Winther….jeg har prøvet at finde Hans Winther, men uden hjælp…..nu fandt jeg så ud af, at han skulle være i bestyrelsen for Andst avis……..jeg læste med stor interesse og fornøjelse hans beretning om Andst…

  jeg hedder Kim Meier, og bor i Spanien……Min far hed Karl Meier, og hans barndomshjem var på Markdannersvej nr ? – lige overfor Smed List….min farbroder, Søren Meier, boede der, sammen med min bedstemor, Bothilde Meier…de er alle døde nu…lige så Barber Thomsen, hvis hustru, Anna, var min fars søster….

  jeg var i St. Andst for nogle år siden, fordi jeg ville besøge byen, og den eneste der var tilbage : Sonja på Andst kro….men ak, kroen var lukket, og Sonja død….jeg sad i min bil, og græd lige så stille…jeg havde intet tilbage i Andst, udover nogle grave og en masse minder…

  jeg læste din beretning, og skuede tilbage, så langt jeg kunne huske…det var ikke så tit jeg var på besøg i St. Andst – min far flyttede i en tidlig alder til København, og boede der altid…men jeg var på feriebesøg i St. Andst næsten hver sommer….

  jeg kan ikke helt regne ud, Hans, hvor gammel du er, men mon ikke du er nogle år ældre en jeg…jeg er født i 1954…..hvis du vil, må du meget gerne skrive til min mail.add. som er : kmspania@gmai.com….

  med mange venlige hilsner, og tak igen for beretningen. Kim Meier…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>